
Opțiuni pentru personalizarea cardurilor
Poti opta sa-ti personalizati cardurile cu elemente unice in functie de nevoile tale. Fie ca alegi sa imprimi cardurile cu serii, coduri de bare, date variabile sau elemente auxiliare, la noi gasesti solutia ideala. Iti punem la dispozitie o gama larga de servicii pentru personalizarea cardurilor. In principiu grafica de baza a cardurilor este acelasi, iar elementele variabile vor fi imprimate sub folie, astfel acestea nu se vor sterge in timp. Prin urmare poti opta pentru urmatoarele tiputi de personalizari:
Coduri de bare sau serii
Cardurile de fidelitate pot fi personalizate sau securizate cu coduri de bare sau serii. Acestea sunt simboluri alcatuite din linii si spatiile dintre ele care pot fi citite de echipamentele corespunzatoare. Aceste ehipamente interpreteaza latimea liniilor si a spatiilor dintre ele si decodeaza informatia din codul de bare. Codurile de bare contin de cele mai multe ori un numar (sir de numere) de identificare al clientului intr-un sistem informatic. Aceste numere pot fi:
• numere consecutive
• numere aleatorii
• numere de identificare date de software-ul folosit
• siruri de numere compuse din date importante despre posesorul cardului
• anumite date puse intr-un cod QR (2D)
Date variabile
Cardurile pot fi personalizate cu datele variabile pentru identificarea posesorul cardului. Aceste date sunt trecute unul cate unul in grafica cardului sub folie, astfel veti evita stergerea acestora in timp.
Personalizarea poate fi:
• un cod de bare unic, cu ajutorul caruia vor fi introduse intr-un sistem datele persoanei care detine cardul
• inseriere, fiecare titular de card primeste un numar unic de serie de identificare pe baza caruia vor fi introduse datele acestuia
• personalizare cu numele si datele persoanei caruia ii apartine cardul personalizare color, cu datele si poza posesorului de card
Bandă magnetică
Cardurile cu banda magnetica sunt foarte larg raspandite. Banda de pe card este facuta dintr-un material special, care poate stoca niste informatii, fara a avea nevoie de integrarea unui chip in structura cardului, fiind astfel mult mai ieftine decat cardurile cu chip. Acestea sunt folosite eficient ca si cartele de acces in hoteluri, spa-uri, spitale, biblioteci, cluburi, organizatii, partide, cafenele, restaurante, etc. Informatiile sunt codate in mici particule magnetice de oxid de fier pe o banda atasata cardului, in trei campuri diferite denumite track-uri. Banda magnetica asigura o siguranta mai mare a datelor deoarece acesta este imposibil de citit cu ochiul liber.
Holograme simple sau personalizate
Hologramele sunt utilizate pe o scara larga pentru sigle de siguranta pe cd-uri, carduri, bancnote, ambalaje, etc. Acestea nu pot fi falsificate, deoarece pot fi perfect copiate numai cu ajutorul machetei holografice originale.
Printre motivele personalizarii cardurilor cu holograma se numara:
1. Constituie un element de siguranta, pentru impiedicarea falsificarii cardului si certifica autenticitatea acestuia.
2. Constituie un element de design pentru mentinerea brandului si imaginii companiei.
Opțiuni pentru proximitate (RFID)
Cardurile RFID au menirea de a identifica posesorul cardului intr-un sistem. Chipul integrat in structura cardului de proximitate trebuie scanat pentru a prelua informatiile pe care le contine. Avantajul acestor carduri sta in durabilitate si usurinta utilizarii: ele nu trebuie trecute prin cititoare sau introduse in scannere, trebuie doar apropiate de cititoarele de carduri, astfel nu se deterioreaza atat de usor. In interiorul cardurilor de proximitate este un circuit integrat (chip) si o antena pentru receptionarea si transmiterea semnalelor radio.
Deasemenea cititoare de carduri RFID emit un semnal radio care pune in functiune chipul din card, acesta fiind capabil sa transmita datele stocate cu ajutorul antenei, date care sunt receptionate de cititor.
Cardurile CARDTECH de proximitate pot fi de doua feluri:
• carduri RFID ( 125 kHz)
• carduri Mifare (1k)
Embosare
Embosarea este un procedeu care consta stantarea unui text pe versoul cardului, care rezulta in reliefarea acestuia pe fata cardului. Prin procedura de embosare se aplica litere cu un font prestabilit si marime standard (OCR).
Literele embosate pe carduri se pot colora ulterior in auriu si argintiu printr-o procedura numita tipping. • carduri imprimate cu coduri de bare (orice tip de cod),
• serii consecutive sau random,
• date variabile precum nume, prenume, CNP, poze, date din baza de date
• carduri securizate cu o holograma speciala (generice sau personalizate cu logo)
• banda magnetica (Hico)
• chip RFID (card de acces – contactless)
• embosare (stantarea textelor)
Bandă de semnătură
Benzile de semnatura pot fi aplicate atat pe fata cat si pe versoul cardului. Rolul acestora este de a securiza cardul prin semnatura posesorului de card. Aceasta banda se aplica pe suprafata cardului si poate si semnata cu un market, stilou sau pix.